Tervetuloa lukemaan blogia elävästä elämästä.

Sivut

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Uusia taitoja

Tänään on ollut sitten taas pitkästä aikaa ihan suht hyvä päivä. :)

Käytiin päivällä uimassa Lämsänjärvellä hyvässä seurassa ja tulihan siinä ihan sopiva kävelylenkkikin tehtyä samalla. Lisää tällaisia vaikkei pitkistä matkoista puhutakkaan. Lisää myäs näitä aurinkoisia päiviä, kiitos!! Elämä tuntuu heti paljon mielekkäämmältä kun sää on oikeanlainen ja viitsii lähteä täältä kämpästä hieman ulkoilemaan.

Joona on lisäksi leikkinyt vielä reilut pari tuntia pihalla kavereiden kanssa. Tämä on nyt ihan tänä kesänä opeteltuja taitoja tämä "yksin" pihalla leikkiminen. Tähän saakka olen aina ulkoillut lapsen mukana. En halua että Joona käyttää hissiä yksin, koska ei ole puhelinta millä soittaa jos hissi vaikka meneekin rikki. Toisekseen meidän piha on todella typerästi parkkipaikkojen vieressä. En ole siis luottanut lapseeni aiemmin, että pysyy leikkipihan puolella, eikä mene kielletyille alueille. KOlmanneksi ja suurimmaksi olen pelännyt pihan ja alueen muita lapsia. Monet ovat Joonaa vanhempia ja osa samanikäisistä ja nuoremmistakin saa liikkua aika vapaasti naapuripihoilla ja jotkut jopa kaupassakin käydä. Ja mä oon se nipo jonka lapsi ei astu jalallaankaan pois näköpiiristä. Piste.

Mutta olen tullut siihen tulokseen, että pakko siihen lapseen vaan on alkaa luottamaan ja näitä asioita harjoittelemaan jos ajatellaan, että vuoden kuluttua hän mahdollisesti kulkee yksin jo koulumatkoja (hui, ku puistattaa pelkkä ajatuskin). Aika kuluu vaan niin nopeasti ja mun on vaikea uskoa, että mun vauvasta on kasvamassa iso poika.

Toinen tämän kesän aikana opeteltu taito on aamu- ja iltapalan laitto tai sen harjoittelu. Joona osaa nyt ottaa itselleen muroja tai tehdä leivän ja ottaan jogurttia ja maitoa tms pientä. Eli selviytymistaidot hallussa. Olen ylpeä äiti! Sotkua ei juurikaan tästä synny, mutta ongelmaa tuottaa eniten muistaa laittaa tavarat takaisin kappiin. Ei muuten niin väliä, mutta maitotuotteiden kohdalla tämän asian olisi ihan mukava toimia. Mutta kuten sanoin, niin harjoitellaan.

Päivälliseksi grillattiin makkaraa tänään ja paistettin vähän ranskalaisia uunissa. Joskus tuo lapsi vaan syö enemmän kuin minä. O.O Jälkkäriksi aurinkoisen päivän kunniaksi nautittiin vielä jätskit. Ei ihan äidin dieetti ruokaa, mutta ehtiihän sitä huomennakin.

Nyt on pakko sulkea parvekkeen ovi kun jonkun naapurin huumaavat tupakan tuoksut pyrkivät sisään. Tänään siis 2 viikkoa ilman tupakkaa. Saa taputtaa! :)

5 kommenttia:

  1. Joo ei se teiän alue ihannimmista päästä ole, mut eiks Joona pari vuotta sitten ihan nätisti leikkiny yksin tein hertsikan kämpän pihoillakin että eiköhän se siellä pysy :) Tosin muut ipanat saattaa pistää typeriä ideoita päähän :/
    -r-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo leikkihän se, mut siinä oli "sisäpiha", jossa ei kulkenut autoja eikä ohikulkijoita, niin silleen ihan eri asia. plus et ku asuttiin tosiaan ekas kerrokses niin siitä ois hypänny siihen pihalle tarvittaessa. Neljännestä kerroksesta en ihan viitsi.. :D Mutta tosi hyvin tuo on nyt sujunut :) (koputan puuta)

      Poista
  2. HYVÄ SUVI!!! Siis tupakan lopetus :)

    VastaaPoista