Tervetuloa lukemaan blogia elävästä elämästä.

Sivut

torstai 5. heinäkuuta 2012

Natsimutsi

Tänään oli todella lämmin, voisi jopa sanoa, että kuuma. Aivan ihanaa. Lapset ei vaan tunnu ymmärtävän hyvän päälle. Joonalle tuli kaksi päiväkotikaveria (veljekset) leikkimään kaveriksi kahden aikoihin. Yritin saada pojat viihtymään pihalla, mutta pian jo hinkuivat sisälle leikkimään leluilla. Onhan niitä enemmän sisällä, mutta siitä huolimatta, mun mielestä kuuluisi aurinkoisella, lämpimällä säällä olla vain ja ainoastaan ulkona. Omani olisin tähän tietysti pakottanut, ulkoilemaan siis koko päivän, mutta kun kaverit oli vartavasten meille pyydetty leikkimään niin en voinut vaatia heitä leikkimään ulkona koko aikaa. Itse kuitenkin nautin helteestä ja auringosta parvekkeella lasten leikkiessä sisällä.

Hieman ennen kylästelijöiden kotiinlähtöä yllytin lapset pihalle leikkimään vesisotaa vesi-ilmapalloilla joita täytin heille valmiiksi. Oli ihan hurjan hauskaa, mutta ikäväkseni taas jäi kamera pois matkasta. Millähän sitä oppisi  sen kuljettamaan aina mukana..?

Sain tänään kuulla Joonan kavereilta olevani niin tylsä ja nipo ja ties mitä vielä.. Kunnon natsimutsi.. En siis sallinut videopeleillä pelailua (5min esittelyn sallin tällä kertaa) ja tv:n katselua kun oli kavereita kylässä. Mun mielestä silloin leikitään leluilla ja oikeasti vietetään aikaa yhdessä!
Olen muutenkin todella tarkka Joonan tv:n katselusta (mitä katsoo ja kuinka paljon) kuin myös videopeleistä, joita meillä vasta pikkuhiljaa opetellaan pelailemaan (lapset vaan oppii ihan hurjan nopeesti). Tietokoneen käyttöä olen rajoittanut vielä enemmän. Joona joskus pyytää saada käydä Lego-netissä rakentelemassa virtuaali HeroFactory-leluja, mutta itse olen sitä mieltä, että on parempaa viihdettä rakentaa niitä itse ihan livenä kun ko leluja kerta on herralle hankittu iso pino.

Lomalla Tv:n katselu ja videopelit on enemmän sallittua kuin päiväkotipäivinä. Normaalisti meillä säännöt menee, että päiväkotipäivinä voi katsoa Pikkukakkosen, jos ollaan kotona ja ei ole muuta kummempaa ohjelmaa. Videopeleihin ei kosketa.
Viikonloppuisin saa katsoa aamulla kakkosen lastenohjelmat (jotta äiti saa löhötä aamulla pidempään) ja pelata iltapäivällä max. 1h/pv videopelejä. Joskus lisäksi katsotaan yhdessä jokin koko perheen elokuva.

Näin lomalla toimitaan periaatteessa viikonloppusäädösten mukaan, mutta Joona saa itse valita katsooko tv:tä/DVD:itä vai pelaako (yht.1h/pv) ja jos meillä on muuta ohjelmaa, johon lukeutuu siis myös hellepäivän ulkoilut, niin silloin ei pelata tai katsota DVD:itä. Aamulla ei katsota Tv.tä. Tavoitteena siis että maailma ei pyörisi meillä television ympärillä. Meillä ei myöskään ole tallentavaa digiboxia. :)

Sadepäivät tai muut erikoispäivät (esim. äiti-haluaa-siivota-rauhassa-ilman-toheltavaa-apulaista-päivät) voivat aikaansaada poikkeuksia em. sääntöihin :)

Mulla itsellänihän kyllä on muutamia sarjoja joita ilman en voisi elää, ja joskus tulee ajoitettua kaverin luota kotiin lähdöt tai kauppareissu niin, etten niitä missaisi. Pelastavana enkelinä kuitenkin Katsomo ja Ruutu.fi, joista voin käydä lapsen nukkumaan mentyä katsomassa näkemättömät jaksot :)

Laitanpas vielä alle vähän päivän kuvasatoa.













EI NÄIN!! (5min. sallittu peliesittely..) Grrrr..


















Herkkuhetki














Nyt ollaan oikeanlaisissa puuhissa


















Kävin juuri ennen sulkemista pikaisesti pyörähtämässä keskustan Second Hand Storessa. En ole siellä aiemmin käynyt ja tykkäsin kyllä. Täytyy käydä toistekin. Nyt meni vähän pikaiseksi läpijuoksuksi, kun oli myöhään liikkeellä.
Mukaan tarttui kuitenkin yllä oleva mekko (5€), joka lienee ehkä hieman retro mun tyyliin, mutta jos somistan sitä vaikka kivalla vyöllä tjtn, niin uskon siitä tulevan täydellisen kesävaatteen :) Olkaimet ovat vain nauhat jotka voi sitoa kuvan osoittamalla tavalla olkaimiksi tai pois lenksuista ja vaikkapa niskan taakse solmuun. Tai kokonaan piiloon. Kätevää noita rusketusrajoja ajatellen :)
Lisäksi tarttui mukaani pellava-caprit (2,5€), jotka surukseni olikin sitten liian isot,eli menevät siis kotikäyttöön ainoastaan :( Mutta todella mukavat ja ilmavat jalassa.

Kirpparikierros oli taas pitkästä aikaa niin mukava, että ajattelin huomenna sutaista Joonan kanssa pyörillä Paljekirppikselle.

3 kommenttia:

  1. Ootpa nää löytäny kivan mekon! Minäkin löytäisin aina noita ihanuuksia, mutta harmikseni oon liian iso suurimpaan osaan. Pitänee alkaa laiharille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan Sirkku kotiudut sieltä reissusta niin otetaan joku päivä niin et jätetään miehet lasten kans kotiin ja kierretään niin monta Oulun kirpparia ku yhdessä päivässä kerkiää.. eikö? :)

      Poista
    2. Kuulostaa todella hyvältä! :)

      Poista